0,200 Kg Pierogi z Kapustą i Pieczarką / вареники з капустою і грибами 0,100 Litr Woda 0,005 Kg Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,305 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,305 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 28/2/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie dzień wcześniej: - brak Przygotowanie w dniu wydania: 1. Wstawić wodę w dużym garnku, osolić. 2. Gdy woda się zagotuje wrzucamy do niej pierogi. 3. Obgotowujemy, gdy wypłynął, wykładamy na płytkie GN. 4. Zabieramy 1/4 przygotowanej osobno cebulki z olejem i polewamy pierogi. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 7 szt. - Wydajemy pierogi lekko polane cebulką z olejem tak, aby się nie sklejały, - Resztę cebulki wydajemy osobno. Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 7 szt. - Polewamy dodatkowo cebulką z olejem. Czas Przygotowania: - 16/2/2017 - Halinka 80p 0:30h - 18/2/2017 - Halinka 120 p 1:00 h