Risotto Curry z Warzywami 2025-12-06 07:05:26

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-09  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,333 Kg  Ryż Biały Surowy   
0,200 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,222 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
1,600 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 1,680 Kg Pieczarki Świeże)
0,600 Kg Papryka w Proszku Wędzona (surowiec: 0,750 Kg Papryka Czerwona)
0,800 Kg Cukinia Surowa Talarki / цукіні кружечком (surowiec: 0,888 Kg Cukinia Świeża)
0,300 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
1,200 Litr Woda
0,104 Kg Sól
0,008 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,026 Kg Curry / каррі
0,042 Kg Czosnek Granulowany
0,080 Litr Olej
0,350 Litr Świet
0,757 Kg Pelatti

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,247 kg
Przybliżona Waga Całości (30 Porcji): 7,399 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 26/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę
- Pieczarki opłukać i pokroić w ćwiartki
- Paprykę opłukać, pokroić w kostkę(2x2 cm)
- Cukinię opłukać i pokroić w półksiężyce

Gotowanie:
1. Ryż wrzuć na rozgrzaną patelnie na olej,praż do zarumienienia, sukcesywnie podlewaj wodą, dopraw przyprawami.
2. Na oleju podsmaż cebulę. 
3. Dodaj paprykę,pieczarkę, czosnek, cukinię, kukurydzę.
6. Dodać koncentrat pomidorowy, pelatti.
7. Na koniec dodaj śmietanę.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,250kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,250kg

Czas Produkcji:
- 2/24/2107 Sylwia 135p 1:00h
- 6/3/2017   Sylwia 113p 1:00h
21/3/2017    Sylwia 195p 1:20h
- 31/3/2017 Halinka 145p 1:20h
Zmiana 2017-05-23: Olej dodane
Zmiana 2017-08-31: Śmietana 30% Słodka dodane
Zmiana 2017-09-05: Kukurydza Konserwowa bez Zalewy dodane,Pelatti dodane