Krokiety Rybne 2025-12-06 05:05:41

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-12-27  
User
Administrator Potraw



Ingredients
4,500 Kg  Ziemniak Gotowany Zmielony  /  картопля варена перемеляна  (surowiec: 5,850 Kg Ziemniaki) 
3,700 Kg Filet Rybny Rozmrożony / філе риби (surowiec: 4,736 Kg Filet Rybny Mrożony)
0,200 Kg Mąka Pszenna
0,200 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,222 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,020 Kg Sól
0,040 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,100 Kg Margaryna / маргарин
0,240 Kg Bułka Tarta
0,020 Litr Frytura
0,005 Kg Koper Suszony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,273 kg
Przybliżona Waga Całości (33 Porcji): 9,025 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 14/2/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
1. Ziemniaki obrać, wyoczkować i ugotować. Zmielić
2. Cebulę zesmażyć na margarynie.
3. Rybę obgotować, wywar( nie cały) z ryby dodać do farszu( aby zmienić konsystencję na lżejszą) 
4. Następnie rybę przesiekać nożem. 
5. Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę, tak aby można było uformować krokiety, każdy po 0.130 kg.
6. Obtoczyć w bułce tartej. 
7. Obsmażyć we fryturze, w temperaturze 170 st C. 
8. Po usmażeniu kotlet ma mieć 0,120kg.

Przygotowanie w dniu wydania:
1. Wstawić kotlety do pieca na "R" na 15 min.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 kotlet = 0,120kg
- 1 porcja = 2 szt = 0,240kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 2 szt
- Podajemy z sosem koperkowym

Czas Przygotowania:
- 21/2/2017 - Halinka 90p podgrzewanie w dniu wydania 0:20h
- 2/3/2017  - Sylwia 140p podgrzewanie w dniu wydania 0:20h


Zmiany:
- 1/2/2017 - Sylwia porcja +13% 

Zmiana 2017-07-19: Jaja Roztrzepane -67%