4,500 Kg Ziemniak Gotowany Zmielony / картопля варена перемеляна (surowiec: 5,850 Kg Ziemniaki) 3,700 Kg Filet Rybny Rozmrożony / філе риби (surowiec: 4,736 Kg Filet Rybny Mrożony) 0,200 Kg Mąka Pszenna 0,200 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,222 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,020 Kg Sól 0,040 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,100 Kg Margaryna / маргарин 0,240 Kg Bułka Tarta 0,020 Litr Frytura 0,005 Kg Koper Suszony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,273 kgPrzybliżona Waga Całości (33 Porcji): 9,025 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 14/2/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: 1. Ziemniaki obrać, wyoczkować i ugotować. Zmielić 2. Cebulę zesmażyć na margarynie. 3. Rybę obgotować, wywar( nie cały) z ryby dodać do farszu( aby zmienić konsystencję na lżejszą) 4. Następnie rybę przesiekać nożem. 5. Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę, tak aby można było uformować krokiety, każdy po 0.130 kg. 6. Obtoczyć w bułce tartej. 7. Obsmażyć we fryturze, w temperaturze 170 st C. 8. Po usmażeniu kotlet ma mieć 0,120kg. Przygotowanie w dniu wydania: 1. Wstawić kotlety do pieca na "R" na 15 min. Wydawanie z Kuchni: - 1 kotlet = 0,120kg - 1 porcja = 2 szt = 0,240kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 2 szt - Podajemy z sosem koperkowym Czas Przygotowania: - 21/2/2017 - Halinka 90p podgrzewanie w dniu wydania 0:20h - 2/3/2017 - Sylwia 140p podgrzewanie w dniu wydania 0:20h Zmiany: - 1/2/2017 - Sylwia porcja +13% Zmiana 2017-07-19: Jaja Roztrzepane -67%