Sos Koperkowy 2025-12-06 05:49:35

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-11-27  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,200 Kg  Cebula Biała Surowa Kostka  (surowiec: 0,222 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 
0,015 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,969 Litr Woda
0,850 Litr Świet
0,021 Kg Margaryna / маргарин
0,194 Kg Mąka Pszenna
0,010 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,008 Kg Koper Suszony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,119 kg
Przybliżona Waga Całości (19 Porcji): 2,270 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 14/2/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej.
- Cebulę obrać i przeszatkować w kostkę. 

Przygotowanie w dniu wydania:
1. Cebulę zesmażyć na margarynie,
2. Następnie dodać wodę z vegetą i zagotować,
3. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać część (ok. 1 chochli) gorącego wywaru i wymieszać,
4. Wsypać koper i doprawić do smaku. 

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,120l

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,120l

Czas przygotowania:
- 1/2/1017 - Sylwia 180p 0:40h
- 14/2/2017 - Sylwia 75p 0:20h
- 21/2/2017 - Sylwia 90p 0:30h
-  1/3/2017 -  Halinka 140 p 0:30h
- 21/3/2017 - Halinka90p 0:45h