0,200 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,222 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,015 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,969 Litr Woda 0,850 Litr Świet 0,021 Kg Margaryna / маргарин 0,194 Kg Mąka Pszenna 0,010 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,008 Kg Koper Suszony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,119 kgPrzybliżona Waga Całości (19 Porcji): 2,270 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 14/2/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej. - Cebulę obrać i przeszatkować w kostkę. Przygotowanie w dniu wydania: 1. Cebulę zesmażyć na margarynie, 2. Następnie dodać wodę z vegetą i zagotować, 3. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać część (ok. 1 chochli) gorącego wywaru i wymieszać, 4. Wsypać koper i doprawić do smaku. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,120l Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,120l Czas przygotowania: - 1/2/1017 - Sylwia 180p 0:40h - 14/2/2017 - Sylwia 75p 0:20h - 21/2/2017 - Sylwia 90p 0:30h - 1/3/2017 - Halinka 140 p 0:30h - 21/3/2017 - Halinka90p 0:45h