0,200 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,510 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 3,500 Litr Woda 0,380 Kg Szczaw Świeży 0,080 Kg Margaryna / маргарин 0,080 Kg Mąka Pszenna 0,300 Litr Świet 0,030 Kg Cukier Biały 0,029 Kg Sól 1,800 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 2,340 Kg Ziemniaki) 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,033 Kg Koper Świeży Poszatkowany (surowiec: 0,055 Kg Koper Świeży) 0,028 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,077 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,192 Litr Zalewa z Ogórków Kiszonych / квас огірковий 0,064 Kg Jaja na Twardo (surowiec: 1,280 Szt Jaja Surowe) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,457 kgPrzybliżona Waga Całości (16 Porcji): 7,304 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 22/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie dzień wcześniej: - Obrać ziemniaki w kostkę ok. 1cm, - Jasnozłota zasmażka z mąki, Gotowanie: 1. Wlać całą wodę do garnka, 2. Dodać kości, zostawić na 10 min, 3. Dodać przyprawy: liść, ziele, etc. 3. Dodać ziemniaki i włoszczyznę, 4. Szczaw zesmażyć na margarynie,podlać wywarem, 5. Wywar zagotować i gotować aż ziemniaki będą półmiękkie, 6. Do wywaru wlej szczaw, dodaj zasmażkę, 7. Gotować aż ziemniaki będą miękkie, 8. Dodać śmietanę, przyprawić do smaku, 9. Zagotować raz i wyłączyć, 10. Dołożyć pokrojone jaja. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,350l Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,350l Czas Przygotowania: - 18/1/2017 Bożenka 190p 2:00h - 15/2/2017 Bożenka 190p 2:30h - 9/3/2017 Bożenka 190p 2:00h Zmiany: - 31/1/2017 - p. Ola jajko usunięte - 9/3/2017 - Bożena porcja -15% bo zostawało Zmiana 2017-05-23: Koper Świeży Poszatkowany dodane Zmiana 2017-06-08: Sól +29%,Przyprawa typu Vegeta Promocja dodane,Przyprawa typu Magi Promocja dodane,Zalewa z Ogórków Kiszonych dodane,Jaja na Twardo Bez Skorupy dodane