0,600 Kg Margaryna / маргарин 4,250 Kg Mąka Pszenna 0,213 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 8 Litr Świet 10 Litr Woda 2 Litr Kwasek Cytrynowy 0,142 Kg Cukier Biały 0,080 Kg Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,084 kgPrzybliżona Waga Całości (300 Porcji): 25,285 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 18/2/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - brak Przygotowanie w dniu wydania: 1. Margarynę roztopić w garnku. 2. Dodać mąkę i ciągle mieszając. 3. Rozpuścić vegetę w wodzie, dodać do zasmażki, intensywnie mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. 4. Następnie dodajemy przygotowaną wcześniej śmietanę ciągle mieszając i zdejmujemy garnek z gazu by nie doprowadzić do zagotowania sosu!! BARDZO WAŻNE - po dodaniu śmietany sosu nie można zagotować! 7. Na końcu dodajemy kwasek cytrynowy, można dodać skórkę z cytryny. Doprawiamy do smaku cukrem. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,080l, Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,080l, Czas przygotowania: - 2/03/2017 Sylwia 335p 0:35h - 23/2/2017 Sylwia 345p 0:30h - 9/3/2017 Rusłan 370p 0:35h - 20/3/2017 Halinka 580p 1:40h Zmiany: - 3/2/2017 - Asia margaryna -50% śmietana -20%, woda +30%, kwasek -30% - 18/2/2017 - Sylwia rozmiar porcji zmieniony z 0,120l na 0,080l - 2/3/2017 - Sylwia margaryna -80%, porcja dostosowana - 20/3/2017 Halinka