0,630 Kg Kapusta Kiszona Surowa Krojona / капуста квашана сера пошаткована (surowiec: 1,266 Kg Kapusta Kiszona) 0,143 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча 0,100 Kg Podgardle wędzone 0,143 Kg Kiełbasa Promocja / ковбаса звичайна 0,143 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 0,150 Kg Pieczarki Świeże) 0,020 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,060 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,067 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,010 Kg Cukier Biały 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,001 Kg Czosnek Granulowany 0,001 Kg Liść Laurowy 0,004 Kg Sól 0,007 Kg Smalec 0 Kg Kminek Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,211 kgPrzybliżona Waga Całości (6 Porcji): 1,264 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 10/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Kapustę kiszoną opłukać z nadmiaru kwasu, przesiekać. - Włożyć na dużą patelnię i gotować. - Pieczarki opłukać i przepuścić przez szatkownicę na talarki. - Mięso opłukać pokroić w kostkę ( około 2cm) - Słoninę boczkową pokroić w drobną kostkę. - Na patelni zesmażyć słoninę, dodać łopatkę i cebulę. - Osobno zesmażyć kiełbasę. - Mięso wraz z kiełbasą dodać do kapusty. - Bigos doprawić do smaku, przykryć szczelnie pokrywką. Produkcja: - Brak. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,200kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,200kg Zmiany: - 14/2/2017 Asia + Sylwia łopatka +200%, słonina -50%, kiełbasa -10%, pieczarki +50% - 14/2/2017 Paweł przeskalowana porcja -20% bo zostawało - 19/3/2017 Paweł kiszona -> kiszona surowa krojona, -10%