7 Kg Pieczarki Surowe Ćwiartki / печарки на читрвертинки (surowiec: 7,350 Kg Pieczarki Świeże) 10 Kg Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 11,100 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,100 Kg Sól 0,050 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,400 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,055 kgPrzybliżona Waga Całości (320 Porcji): 17,550 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 14/2/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Opłukać pieczarki, szatkować na krajalnicy w talarki, - Cebulę obrać i szatkować w talarki. Produkcja: 1. Cebulę udusić na patelni. 2. Dodać pieczarki. 3. Doprawić do smaku. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja - 0,050kg. Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja - 0,050kg, - Wydajemy razem z potrawą, np. z kotletem. Czas przygotowania: - 28/2/2017 Sylwia 480p 0:30h Zmiany: - 30/3/2017 Ola pieczarki talarki -> ćwiartki