7 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча 1,010 Kg (namoczyć) Bułka Tarta 0,200 Kg Mąka Pszenna 0,800 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 1 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,086 Kg Sól 0,014 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,012 Kg Pieprz Ziołowy Mielony 0,007 Kg Majeranek 0,029 Kg Czosnek Granulowany 1,443 Kg Bułka Pszenna 1,217 Kg Bułka Pszenna Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,162 kgPrzybliżona Waga Całości (73 Porcji): 11,819 kg
Przepis niesprawdzony - proszę potwierdzić. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Mięso opłukać, zmielić na grubych oczkach, - Cebulę obrać przepuścić przez szatkownicę (kostka), - Wszystkie składniki wymieszać, - Uformować klopsy każdy po 0,080kg. Gotowanie: - ? Wydanie z Kuchni: - 1 porcja = 2 szt klopsów, każdy po 0,075kg, - 1 porcja = 0,150 kg - Sos wydajemy osobno. Wydanie na Kantynie: - 1 porcja = 2 szt klopsów, każdy po 0,070kg, - 1 porcja = 0,140kg, - Podajemy z sosem. Zmiana 2018-05-10: Sól +33%,Woda Gazowana Promocja -65% Zmiana 2018-11-21: Bułka Pszenna do Namaczania dodane