Klopsy Wieprzowe 2025-12-06 04:40:01

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-03-25  
User
Administrator Potraw



Ingredients
7 Kg  Łopatka Wieprzowa Bez Kości  /  лопатка свиняча   
1,010 Kg (namoczyć) Bułka Tarta
0,200 Kg Mąka Pszenna
0,800 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 1 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,086 Kg Sól
0,014 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,012 Kg Pieprz Ziołowy Mielony
0,007 Kg Majeranek
0,029 Kg Czosnek Granulowany
1,443 Kg Bułka Pszenna
1,217 Kg Bułka Pszenna

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,162 kg
Przybliżona Waga Całości (73 Porcji): 11,819 kg

Directions
Przepis niesprawdzony - proszę potwierdzić.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Mięso opłukać, zmielić na grubych oczkach,
- Cebulę obrać przepuścić przez szatkownicę (kostka),
- Wszystkie składniki wymieszać,
- Uformować klopsy każdy po 0,080kg.

Gotowanie:
- ?

Wydanie z Kuchni:
- 1 porcja  = 2 szt klopsów, każdy po 0,075kg,
- 1 porcja  = 0,150 kg 
- Sos wydajemy osobno.

Wydanie na Kantynie:
- 1 porcja  = 2 szt klopsów, każdy po 0,070kg,
- 1 porcja  = 0,140kg,
- Podajemy z sosem.

Zmiana 2018-05-10: Sól +33%,Woda Gazowana Promocja -65%
Zmiana 2018-11-21: Bułka Pszenna do Namaczania dodane