40 Kg Marchew Mrożona Kostka 10 Kg Groszek Zielony Mrożony 21 Litr Woda 0,300 Kg Cukier Biały 0,636 Kg Sól 0,033 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,264 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 1,200 Kg (na zasmażkę) Margaryna / маргарин 2,500 Kg (na zasmażkę) Mąka Pszenna Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,105 kgPrzybliżona Waga Całości (720 Porcji): 75,933 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 28/2/2017. ZAAKCEPTOWANY OLA 28/2/2017. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Wyjąć z mroźni odpowiednią ilość marchewki z groszkiem, - Zesmażyć mąkę zmargaryną na zasmażkę. Produkcja: 1. Rozgrzać patelnię. Wsypać marchew z groszkiem, 2. Zalać wodą, 3. Doprawić solą, cukrem, pieprzem, 4. Zagotować, 5. Zasmażkę dodać do gotującej się marchwii z groszkiem, 6. Zagotować raz i odstawić. Wydanie z Kuchni: - Porcja = 0,100kg - Wydajemy w głębokim GN - Przykryć pokrywką Wydawanie na Kantynie: - Porcja = 0,100kg. - Wydawać w temperaturze min 50 st. C. Czas Przygotowania: - 1/2/2017 Sylwia 660p 2:20h - 28/2/2017 Sylwia 660p 2:10h