Sałatka z Tuńczykiem 2025-12-06 06:22:29

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2020-01-19  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,040 Kg  Kapusta Pekińska Surowa Poszatkowana  / пекінська капуста сера подроблена  (surowiec: 0,050 Kg Kapusta Pekińska ) 
0,020 Kg Sałata Lodowa Oczyszczona / капуста (surowiec: 0,080 Szt Sałata Lodowa)
0,015 Kg Ziemniaki Patatki (surowiec: 0,017 Kg Cebula Czerwona)
0,020 Kg Tuńczyk w Sosie Własnym / туньчик
0,016 Kg Pomidor
0,012 Kg (sos) Majonezz
0,008 Litr (sos) Jogurt Naturalny
0,001 Kg (sos) Czosnek Granulowany
0,020 Kg (sos) Sól
0,010 Kg (sos) Pieprz Czarny Mielony
0,020 Kg połówka Jaja na Twardo (surowiec: 0,400 Szt Jaja Surowe)

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,182 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,182 kg

Directions
Składniki spisane z produkcji, proszę sprawdzić przepis.


Przygotowanie 1 dzień wcześniej. 
- Kapustę pekińska opłukać , poszatkować.
- Ogórek pokroić w kostkę( 1 cm)
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Pomidor pokroić w dużą kostkę.
W dniu wydania:
1. Majonez + jogurt + czosnek + sól + pieprz zmieszać w sos czosnkowy
2. Pozostałe składniki wymieszać.
3. Dodać sos i wymieszać.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,220kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,220kg