1,600 Kg Kapusta Pekińska Surowa Poszatkowana / пекінська капуста сера подроблена (surowiec: 2 Kg Kapusta Pekińska ) 0,380 Kg Ziemniaki Patatki (surowiec: 0,422 Kg Cebula Czerwona) 0,800 Kg Ogórek Kiszony Kostka / огірок квашаний кубік (surowiec: 0,823 Kg Ogórek Kiszony ) 0,300 Kg Papryka w Proszku Wędzona (surowiec: 0,375 Kg Papryka Czerwona) 0,200 Kg Majonezz 0,010 Kg Cukier Biały 0,001 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,595 Kg Pierś z kurczaka 0,060 Litr (do smażenia kurczaka) Olej 0,002 Kg (do smażenia kurczaka) Przyprawa do Kurczaka / приправа до куриці 0,500 Kg Sałata Lodowa Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,262 kgPrzybliżona Waga Całości (17 Porcji): 4,450 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 21/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Kapustę pekińska opłukać , poszatkować, - Ogórek pokroić w kostkę( 1 cm), - Cebulę obrać i pokroić w kostkę, - Paprykę obrać i pokroić w kostkę, - Kurczak pokroić i uzmażyc na oleju z przyprawą do kurczaka. W dniu wydania: 1.Wszystkie składniki wymieszać 2. Doprawić. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,220kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,220kg Czas Przygotowania: - 1/2/2017 - Sylwia 25p 30min - 18/2/2017 - Sylwia 20p 0:15h - 1/3/2017 - Sylwia 25 p 0:10 h - 18/3/2017 - Halinka 20p 0:10 h - 4/4/2017 - Sylwia 30p 1h przygotowanie składników