Sałatka z Kurczakiem Curry 2025-12-06 06:22:26

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-09-05  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,600 Kg  Kapusta Pekińska Surowa Poszatkowana  / пекінська капуста сера подроблена  (surowiec: 2 Kg Kapusta Pekińska ) 
0,380 Kg Ziemniaki Patatki (surowiec: 0,422 Kg Cebula Czerwona)
0,800 Kg Ogórek Kiszony Kostka / огірок квашаний кубік (surowiec: 0,823 Kg Ogórek Kiszony )
0,300 Kg Papryka w Proszku Wędzona (surowiec: 0,375 Kg Papryka Czerwona)
0,200 Kg Majonezz
0,010 Kg Cukier Biały
0,001 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,595 Kg Pierś z kurczaka
0,060 Litr (do smażenia kurczaka) Olej
0,002 Kg (do smażenia kurczaka) Przyprawa do Kurczaka / приправа до куриці
0,500 Kg Sałata Lodowa

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,262 kg
Przybliżona Waga Całości (17 Porcji): 4,450 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 21/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Kapustę pekińska opłukać , poszatkować,
- Ogórek pokroić w kostkę( 1 cm),
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę,
- Paprykę obrać i pokroić w kostkę,
- Kurczak pokroić i uzmażyc na oleju z przyprawą do kurczaka.

W dniu wydania:
1.Wszystkie składniki wymieszać
2. Doprawić.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,220kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,220kg

Czas Przygotowania:
- 1/2/2017 - Sylwia 25p 30min
- 18/2/2017 - Sylwia 20p 0:15h
-  1/3/2017  - Sylwia 25 p 0:10 h
- 18/3/2017  - Halinka 20p 0:10 h
- 4/4/2017  - Sylwia 30p 1h przygotowanie składników