Sałatka po Żydowsku 2025-12-06 05:44:11

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-01-28  
User
Administrator Potraw



Ingredients
2,800 Kg  Ziemniak jakiś tam (surowiec: 3,640 Kg Ziemniaki) 
0,700 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,777 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,550 Kg Ogórek Kiszony Wiórki Grube / огірок квашаний великі очка (surowiec: 0,568 Kg Ogórek Kiszony )
0,240 Kg Jaja na Twardo (surowiec: 4,800 Szt Jaja Surowe)
0,300 Kg Majonezz
0,050 Kg Musztarda
0,001 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,020 Kg Suszony Szczypior / сушана молода цибуля

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,233 kg
Przybliżona Waga Całości (20 Porcji): 4,663 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej.

1. Ugotować ziemniaki ( lekko twarde)
2. Przepuscić przez szatkownicę na grubej kostce.
3. Dodać jajka pokrojone w kostkę( 1 cm)
4. Ogórki pokroić w kostkę i również dodać. 
5. Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić. 


Wydawanie 
1 porcja  0.250    Proszę sprawdzić wagę sałatki czy taka gramatura wystarczy.