2,100 Litr Świet 1,750 Litr Mleko 3.2% 0,350 Kg Margaryna / маргарин 0,050 Kg Cukier Wanilinowy 0,240 Kg Cukier Biały 0,300 Kg Mąka Pszenna Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,137 kgPrzybliżona Waga Całości (35 Porcji): 4,790 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 22/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - brak Przygotowanie w dniu wydania: 1. Roztopić margarynę. 2. Dodać mleko i śmietanę. 3. Doprawić białym cukrem i cukrem wanilinowym. 4. Zgotować, a następnie zagęścić mąką. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0.120l Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0.120l Czas Przygotowania: - 4/2/2017 - Sylwia - 50p 20min -21/2/2017- Halinka- 80 p 25 min - 2/3/2017 - Sylwia - 35p 15 min - 6/3/2017 - Halinka 100p 30 min - 15/3/2017 Sylwia 36p 20 min - 20/4/2017 Halinka 80p 1:20min - 09/05/2017 Halina 100p 0:40h Zmiany: - 2/3/2017 - Sylwia mocno poprawione: cukier wanil. x10, x30, mąka x10