Sos Waniliowy na Ciepło 2025-12-06 04:14:06

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-22  
User
Administrator Potraw



Ingredients
2,100 Litr  Świet  
1,750 Litr Mleko 3.2%
0,350 Kg Margaryna / маргарин
0,050 Kg Cukier Wanilinowy
0,240 Kg Cukier Biały
0,300 Kg Mąka Pszenna

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,137 kg
Przybliżona Waga Całości (35 Porcji): 4,790 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 22/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- brak

Przygotowanie w dniu wydania:
1. Roztopić margarynę.
2. Dodać mleko i śmietanę.
3. Doprawić białym cukrem i cukrem wanilinowym. 
4. Zgotować, a następnie zagęścić mąką.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0.120l

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0.120l

Czas Przygotowania:
- 4/2/2017 - Sylwia - 50p 20min
-21/2/2017- Halinka- 80 p 25 min
- 2/3/2017  - Sylwia - 35p  15 min
- 6/3/2017 - Halinka 100p 30 min
- 15/3/2017 Sylwia  36p 20 min
- 20/4/2017 Halinka 80p 1:20min
- 09/05/2017 Halina 100p 0:40h
Zmiany:
- 2/3/2017 - Sylwia mocno poprawione: cukier wanil. x10, x30, mąka x10