Placki Ziemniaczane 2025-12-06 04:59:17

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-01-31  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,500 Kg  Ziemniak Surowy Wiórki Grube  / катропля мера на великі очка  (surowiec: 1,950 Kg Ziemniaki) 
0,100 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 0,125 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,225 Kg Mąka Pszenna
0,030 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,400 Litr (do smażenia) Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,451 kg
Przybliżona Waga Całości (5 Porcji): 2,257 kg

Directions
UWAGA: proszę sprawdzić przepis.


Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Obierak przygotowuje składniki
Dzień wydania:
1. Odcedzić trochę soku z ziemniaków,
2. Dodać składniki mieszając,
3. Nakładać na patelnię chochlą, 1 placek o wadze 0,124 kg,
4. Smażyć na patelni na gorącym tłuszczu, obydwie strony,
5. Po usmażeniu każdy placek odsączyć na papierze,
5. 1 placek usmażony ma mieć 0,086kg

CZas 
-10/07/2017 Bożenka 50p. mielenie ziemniaków 0:35h , smażenie 100szt 1:15h
Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 3 placki = 0,260kg
Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 3 placki = 0,260kg
Zmiana 2017-05-23: Mąka Pszenna +320%
Zmiana 2017-06-17: Sól +1900%,Pieprz Czarny Mielony +700%
Zmiana 2017-07-19: Mąka Pszenna +90%,Olej +900%
Zmiana 2018-03-22: Mąka Pszenna -44%,Sól +50%,Olej +100%