1,500 Kg Ziemniak Surowy Wiórki Grube / катропля мера на великі очка (surowiec: 1,950 Kg Ziemniaki) 0,100 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 0,125 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,225 Kg Mąka Pszenna 0,030 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,400 Litr (do smażenia) Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,451 kgPrzybliżona Waga Całości (5 Porcji): 2,257 kg
UWAGA: proszę sprawdzić przepis. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Obierak przygotowuje składniki Dzień wydania: 1. Odcedzić trochę soku z ziemniaków, 2. Dodać składniki mieszając, 3. Nakładać na patelnię chochlą, 1 placek o wadze 0,124 kg, 4. Smażyć na patelni na gorącym tłuszczu, obydwie strony, 5. Po usmażeniu każdy placek odsączyć na papierze, 5. 1 placek usmażony ma mieć 0,086kg CZas -10/07/2017 Bożenka 50p. mielenie ziemniaków 0:35h , smażenie 100szt 1:15h Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 3 placki = 0,260kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 3 placki = 0,260kg Zmiana 2017-05-23: Mąka Pszenna +320% Zmiana 2017-06-17: Sól +1900%,Pieprz Czarny Mielony +700% Zmiana 2017-07-19: Mąka Pszenna +90%,Olej +900% Zmiana 2018-03-22: Mąka Pszenna -44%,Sól +50%,Olej +100%