Makaron Świderki 2025-12-06 04:57:37

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-22  
User
Administrator Potraw



Ingredients
20 Litr  Woda  
0,038 Kg Sól
6,993 Kg Makaron Świderki Surowy

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,386 kg
Przybliżona Waga Całości (70 Porcji): 27,031 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 10/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Brak

Produkcja:
1. Zagotuj wodę z solą na makaron,
2. Wrzuć makaron,
3. Gotuj al dente, ok. 8 min,
4. Przepłucz zimną wodą.

Wydawanie z Kuchni:
- Wydajemy makaron i sos osobno,
- 1 porcja makaronu = 0,190kg.

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja makaronu = 0,190kg, 
- Makaron polewamy sosem.

Czas Wykonania:
- 14/2/2017 - Halinka 70p 1:00h
- 27/2/2017 - Sylwia 150p 1:30h
- 16/2/2017 - Asia 105p 0:30h
- 07/4/2017 Asia 70p 0:40h
Zmiany:
- 18/1/2017 Asia woda +100%, makaron -5%