Zupa Jarzynowa z Kukurydzą 2025-12-06 05:04:01

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-01-01  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,250 Kg  Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix   
3,500 Litr Woda
0,750 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,300 Kg Fasolka Szparagowa Mrożona / фасоля спаражова морожена
0,400 Kg Kalafior Mrożony
0,180 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 0,225 Kg Kapusta Biała )
0,650 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 0,845 Kg Ziemniaki)
0,050 Kg Koper Suszony
0,001 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,010 Litr Świet
0,050 Kg Mąka Pszenna

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,439 kg
Przybliżona Waga Całości (14 Porcji): 6,142 kg

Directions
Przygotować 1 dzień wcześniej:
- Obrać ziemniaki, poszatkować w kostkę 
- Namoczyć kości
- Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone.Przełożyć do blach i sprawdzić czy nie pozostały resztki opakowania (folia, kartony)
- Opłukać i posiekać pietruszkę

Gotowanie:
1. Wlać wodę do garnka.
2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę.
3. Następnie dodać pozostałe warzywa.
4. Dodać zawiesinę z mąki i śmietany.
5. Na koniec gotowania dodać nać pietruszki.

Wydawanie w zamkniętych termoportach.

Wydawanie w kantynach
1 porcja 350 ml