0,250 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 3,500 Litr Woda 0,750 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,300 Kg Fasolka Szparagowa Mrożona / фасоля спаражова морожена 0,400 Kg Kalafior Mrożony 0,180 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 0,225 Kg Kapusta Biała ) 0,650 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 0,845 Kg Ziemniaki) 0,050 Kg Koper Suszony 0,001 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,010 Litr Świet 0,050 Kg Mąka Pszenna Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,439 kgPrzybliżona Waga Całości (14 Porcji): 6,142 kg
Przygotować 1 dzień wcześniej: - Obrać ziemniaki, poszatkować w kostkę - Namoczyć kości - Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone.Przełożyć do blach i sprawdzić czy nie pozostały resztki opakowania (folia, kartony) - Opłukać i posiekać pietruszkę Gotowanie: 1. Wlać wodę do garnka. 2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę. 3. Następnie dodać pozostałe warzywa. 4. Dodać zawiesinę z mąki i śmietany. 5. Na koniec gotowania dodać nać pietruszki. Wydawanie w zamkniętych termoportach. Wydawanie w kantynach 1 porcja 350 ml