19,842 Kg Pierś z kurczaka 1,700 Kg Papryka Konserwowa bez Zalewy Paski (surowiec: 2,834 Kg Papryka Konserwowa w Paski w Zalewie) 2,308 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 2,562 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 4,200 Kg ( waga już namoczonej bułki) Bułka Tarta 0,138 Kg Suszony Szczypior / сушана молода цибуля 1,154 Kg Mąka Ziemniaczana 2,900 Kg Majonezz 0,110 Kg Czosnek Granulowany 0,357 Kg Sól 0,019 Kg Pieprz Czarny Mielony 1,639 Kg Musztarda 2,175 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 10 Kg Udko Trybowane bez Skóry 3,500 Kg ( zesmażyć z paparyką Groszek Zielony Mrożony 0 Kg Papryka Słodka w Proszku 0 Kg Koper Suszony 0 Kg Nać Pietruszki Suszona 9,921 Kg Udko Trybowane bez Skóry 4,961 Kg Bułka Pszenna Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,172 kgPrzybliżona Waga Całości (377 Porcji): 64,923 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 8/2/2017 - można gotować według przepisu Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Mięso myjemy, następnie mielimy przy użyciu grubego sita. - Pieczarki myjemy i szatkujemy na tarce buraczanej. - Mięso doprawiamy solą, piperzem, czosnkiem. - Dodajemy majonez i musztardę. - Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i zesmażamy na patelni. - Następnie do masy mięsnej dodajemy pieczarki i cebulę. - Jajka należy roztrzepać i dodać do masy wraz z mąką i bułką tartą. - Formujemy kotlety o gramaturze 0.150 kg każdy. - Układamy na płaskie GN - Wkładamy do rozgrzanego pieca konwekcyjnego i pieczemy w temp 180 st C przez 10 minut, - Po wyjęciu schładzamy i wkładamy do chłodni. W dniu wydania: 1. Kotlety wkładamy do pieca na regenerację 2. Pieczemy na sondzie ustawione na temp 55 st C Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 1 kotlet - 1 kotlet ma mieć 0,120kg Wydawanie z Kantyny: - 1 porcja = 1 kotlet Czas Przygotowania: - 8/3/2017 Asia 525p 0:45h (ale chyba to tylko czas wydawania?) Zmiana 2017-11-21: Udko Trybowane +7%,Pieczarki Surowe Wiórki Grube -42%,Cebula Biała Surowa Kostka -8%,Bułka Tarta -8%,Suszony Szczypior -8%,Jaja Roztrzepane -8%,Mąka Ziemniaczana -8%,Majonez Promocja +93%,Czosnek Granulowany -8%,Sól +55%,Pieprz Czarny Mielony -6%,Musztarda Promocja -9%,Przyprawa typu Magi Promocja dodane Zmiana 2017-11-27: Musztarda Promocja +79% Zmiana 2018-11-21: Pierś z kurczaka -34%,Udko Trybowane Bez Skóry dodane,Bułka Pszenna do Namaczania dodane