Kiełbasa z Żółtym Serem i Cebulką 2025-12-06 04:37:13

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2020-02-18  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,015 Kg  Ser Żółty Promocja  
0,150 Kg Kiełbasa Grillowa

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,165 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,165 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Większe kawałki kiełbasy przycinamy do gramatury 0.150 kg
- Kiełbasę naciąć wzdłuż tak, aby można było włożyć gry plaster sera żółtego
- Pokroić na krajalnicy ser żółty w grube plastry o wadze 0.01 kg
- Ser żółty włożyć w nacięcie w kiełbasie
- Kiełbasę wyłożyć na płaskie GN


Przygotowanie w dniu wydania:
1. Kiełbasę włożyć do pieca konwekcyjnego,
2. Temperaturę sondy ustawić na piecu na 55 st C,
3. Włożyć sondę do dowolnie wybranej kiełbasy,
4. Włączyć piec

Wydawanie w Kuchni:
- 1 porcja = 1 szutka
- 1 porcja ma mieć 0,150kg


Wydawanie

Kiełbasę wydajemy na sztuki.
Osobno w GN odmierzoną ilość uduszonej cebuli. 

1 porcja kiełbasy 0.150 kg
1 porcja cebuli 0.05 kg. 
Zmiana 2018-05-05: Ser Żółty Promocja -32%