Kiełbasa Biała 2025-12-06 04:40:18

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-01-01  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1 Szt  Kiełbasa Śląska z Zawidowic  

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0 kg

Directions
UWAGA: przepis niesprawdzony, proszę zapisać poprawki.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Białą kiełbasę wyłożyć na płasko w GN
- Nie nacinamy
- Nie przecinamy

Przygotowanie w dniu wydania:
1. Kiełbasę włożyć do pieca konwekcyjnego,
2. Temperaturę sondy ustawić na piecu na 55 st C,
3. Włożyć sondę do dowolnie wybranej kiełbasy,
4. Włączyć piec

Wydawanie w Kuchni:
- 1 porcja = 1 szutka
- 1 porcja ma mieć 0,150kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 1 szutka
- Do kiełbasy podajemy sos chrzanowy 0,050l, obok na talerzu, jak ketchup lub musztardę