Fasolka w Sosie Pomidorowym 2025-12-06 04:20:48

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-01-31  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,796 Kg  Fasola Półjaś Ugotowana / фасоля польяс варена  (surowiec: 0,350 Kg Fasola Półjaś Surowa) 
0,850 Litr Woda
0,030 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,033 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,050 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
0,010 Kg Mąka Pszenna
0 Kg Cukier Biały
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,013 Kg Sól
0,025 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,355 kg
Przybliżona Waga Całości (5 Porcji): 1,775 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- przepłukać fasolę, sprawdzić czy nie zawiera ciał obcych
- ugotować fasolę.

Przygotowanie w dniu wydania

1. Zesmażyć cebulę na oleju.
2. Dodać mąkę, zarumienić.
3.Następnie dodać przecier pomidorowy.
3. Doprawić do smaku. 

Wydawanie
1 porcja 0.200 kg

Zmiany:
- 31/1/2017 - Korekta fasoli po zmianie z surowej na gotowaną
Zmiana 2017-06-08: Pieprz Czarny Mielony -83%,Sól +Infinity%