0,900 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча 0,200 Kg Papryka Konserwowa bez Zalewy Paski (surowiec: 0,333 Kg Papryka Konserwowa w Paski w Zalewie) 0,100 Kg Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 0,111 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,002 Kg Smalec 0,090 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,000 Kg Liść Laurowy 0,000 Kg Ziele Angielskie 0,012 Kg Sól 0,427 Litr Woda 0,050 Kg Mąka Pszenna 0,050 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,001 Kg Papryka Ostra w Proszku 0,013 Litr Olej 0,003 Kg Papryka Słodka w Proszku 0 Kg Czosnek Granulowany 0,156 Kg Pieczarki Surowe Ćwiartki / печарки на читрвертинки (surowiec: 0,164 Kg Pieczarki Świeże) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,200 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 2,004 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 31/1/2017 ZAAKCEPTOWANY OLA 1/3/2017 (PYCHAAAA!) Przygotowanie 1 dzień przed: - Opłukać i pokroić mięso w kostkę - Wystudź mięso i zabezpiecz w chłodni. - Obierz i poszatkuj cebulę w kostkę. Dzień produkcji: 1. Przełóż do garnka przygotowane mięso i podgrzej je, podlej mięso wodą i gotuj pod przykrywką na wolnym ogniu. 2. Zrumień cebulę i pieczarki, dodaj je do mięsa, dodaj przyprawy oraz paprykę. 3. Dusić do miękkości, często mieszając. 4. Przed zakończeniem gotowania wrzucić mrożoną włoszczyznę i zagęścić sos rozprowadzoną mąką w wodzie z dodatkiem śmietany. Wydawanie z Kuchni: - 1 Porcja = 0,200kg Wydawanie na Kantynie: - 1 Porcja = 0,200kg Czas Przygotowania: - 21/2/2017 - Sylwia 481p na 2 tury 2:40h - 24/2/2017 -Sylwia 170p 1:40h - 21/3/2017 Rusłan 450p 2:00h - 24/4/2017 Rusłan 60p 1:00 h - 09/05/2017 Rusłan 355p 2h -15/5/2017 Rusłan 480p krojenie 2 h Zmiany: - 31/1/2017 - Rusłan - woda +100% Zmiana 2017-05-23: Smalec Promocja -96%,Olej dodane Zmiana 2017-05-23: Liść Laurowy -48%,Ziele Angielskie -38%,Papryka Słodka w Proszku dodane Zmiana 2017-05-23: Olej -26% Zmiana 2018-02-11: Smalec Promocja -45%,Liść Laurowy -76%,Ziele Angielskie -80%,Olej -40%,Pieczarki Surowe Ćwiartki dodane