Biała Rzepa z Marchewką 2025-12-06 03:33:15

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-01-29  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,342 Kg  Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 0,427 Kg Marchew) 
0,475 Kg Biała Rzepa Surowa (surowiec: 0,561 Kg Biała Rzepa Nieprzetworzona / біла репа )
0,025 Kg Sól
0,025 Kg Cukier Biały
0,096 Kg Majonezz
0,042 Litr Świet

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,100 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,004 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 3/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotować 1 dzień wcześniej:
- Umyć, obrać i zetrzeć marchew na oczkach buraczanych,
- Umyć i poszatkować białą rzepę na oczkach buraczanych.
- Przygotować sos jogurtowy
- Marchew wymieszać z rzepą,
- Wymieszaj wszystkie składniki

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100 kg.

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,100 kg,
- Wydajemy po 2 surówki w zestawie.
Zmiana 2019-02-25: Marchew Surowa Wiórki Drobne -15%,Biała Rzepa Surowa Wiórki Grube -14%,Sól +2400%,Cukier Biały +2400%,Majonez Promocja -84%
Zmiana 2019-03-15: Śmietana 30% Słodka dodane