Sos Pieczarkowy do Karczku 2025-12-06 05:25:03

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-03  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,240 Kg  Cebula Biała Surowa Kostka  (surowiec: 0,266 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 
1,100 Kg Galareta z Karczku / холодець з курицею
5,220 Litr Woda
0,190 Kg Sos Pieczeniowy w Proszku
0,819 Kg Mąka Pszenna
0,006 Kg Pieprz Czarny Mielony
1 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 1,050 Kg Pieczarki Świeże)
0,070 Kg Sól

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,086 kg
Przybliżona Waga Całości (100 Porcji): 8,645 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 7/3/2017

Przygotowanie dzień poprzedni:
- Zachować galaretkę z karczku po upieczeniu karczku,
- Cebulę obrać i pokroić,
- Pieczarki umyć, i zetrzeć na tarce buraczanej

Produkcja:
1.Cebulę zesmażyć na oleju.
2. Dodać galaretkę z karczku.
3. Dodać pieczarki.
4. Podlać wodą.
5. Z mąki zrobić zasmażkę na złoty kolor.
6. Dodać zasmażkę do sosu i doprawić solą i pieprzem.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,080l,
- wydajemy osobno mięso i osobno sos

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,080l,
- Podajemy na talerzu z przypisaną potrawą.

Czas przygotowania:
- 25/2/2017 - Halinka 355p, 1:10h

Zmiany:
- 18/2/2017 - Sylwia zmiana rozmiaru z 0,120l to 0,080l
- 25/2/2017 - Halinka, sos piecz x3, mąka x3, pieprz x2, sól dodana
- 2/4/2017 - Ola, pieprz -75%