0,240 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,266 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 1,100 Kg Galareta z Karczku / холодець з курицею 5,220 Litr Woda 0,190 Kg Sos Pieczeniowy w Proszku 0,819 Kg Mąka Pszenna 0,006 Kg Pieprz Czarny Mielony 1 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 1,050 Kg Pieczarki Świeże) 0,070 Kg Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,086 kgPrzybliżona Waga Całości (100 Porcji): 8,645 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 7/3/2017 Przygotowanie dzień poprzedni: - Zachować galaretkę z karczku po upieczeniu karczku, - Cebulę obrać i pokroić, - Pieczarki umyć, i zetrzeć na tarce buraczanej Produkcja: 1.Cebulę zesmażyć na oleju. 2. Dodać galaretkę z karczku. 3. Dodać pieczarki. 4. Podlać wodą. 5. Z mąki zrobić zasmażkę na złoty kolor. 6. Dodać zasmażkę do sosu i doprawić solą i pieprzem. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,080l, - wydajemy osobno mięso i osobno sos Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,080l, - Podajemy na talerzu z przypisaną potrawą. Czas przygotowania: - 25/2/2017 - Halinka 355p, 1:10h Zmiany: - 18/2/2017 - Sylwia zmiana rozmiaru z 0,120l to 0,080l - 25/2/2017 - Halinka, sos piecz x3, mąka x3, pieprz x2, sól dodana - 2/4/2017 - Ola, pieprz -75%