2 Kg Karczek wieprzowy bez kości 0,001 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,001 Kg Pieprz Ziołowy Mielony 0,001 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,001 Kg Czosnek Granulowany 0,103 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,211 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 2,108 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 17/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 3 dni wcześniej: - Karczek wypłukać. - Zamarynować w przyprawach. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: 1. Owinąć w folię aluminiową i piec w nagrzanym piecu na sondzie ustawionej do temperatury 75C 2. Po upieczeniu schłodzić 3. Następnie pokroić w porcje 0.150 kg każda. Dzień wydania: 1. Pieczemy na regeneracji temperatura na sondzie 80C, 2. Piec się sam wyłączy po osiągnięciu 80C, 3. Wyciągamy z pieca i wydajemy. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 1 szt - Odmierzamy sos 0,120l porcja, - Częścią sosu przelewamy karczek, aby nie wysechł, - Resztę sosu wydajemy osobno. Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 1 szt, - Sosem polewamy karczek i dodatek (kaszę lub ziemniaki). Czas przygotowania: - 25/2/2017 Asia 355p 1:00h Zmiana 2017-07-05: Karczek wieprzowy bez kości +10%,Olej dodane