59 Kg Buraki Ugotowane Wiórki Cienkie (surowiec: 65,490 Kg Burak Surowy Okrągły) 2,550 Kg Chrzan przecierany 0,740 Kg Cukier Biały 0,305 Litr Kwasek Cytrynowy 0,265 Kg Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,103 kgPrzybliżona Waga Całości (610 Porcji): 62,860 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 12/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Umyć buraki i ugotować w skórkach, wystudzić, obrać. - Zetrzeć na szatkownicy na najdrobniejszych oczkach. - Wymieszać z chrzanem, doprawić pozostałymi składnikami. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,100kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,100kg Czas przygotowania: - 25/2/2017 Natasza 595p 0:30h tylko rozdzielanie na firmy - 06/3/2017 Halinka 170p 0:20h szatkowanie tylko