Buraki z Chrzanem 2025-12-06 04:37:13

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-09-07  
User
Administrator Potraw



Ingredients
59 Kg  Buraki Ugotowane Wiórki Cienkie (surowiec: 65,490 Kg Burak Surowy Okrągły) 
2,550 Kg Chrzan przecierany
0,740 Kg Cukier Biały
0,305 Litr Kwasek Cytrynowy
0,265 Kg Sól

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,103 kg
Przybliżona Waga Całości (610 Porcji): 62,860 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 12/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Umyć buraki i ugotować w skórkach, wystudzić, obrać. 
- Zetrzeć na szatkownicy na najdrobniejszych oczkach.
- Wymieszać z chrzanem, doprawić pozostałymi składnikami. 

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,100kg

Czas przygotowania:
- 25/2/2017 Natasza 595p 0:30h tylko rozdzielanie na firmy
- 06/3/2017  Halinka 170p 0:20h szatkowanie tylko