1,107 Kg Kalafior Mrożony 0,050 Kg Bułka Tarta 0,025 Litr Olej 0,001 Kg Sól 0,001 Kg Czosnek Granulowany Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,118 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,184 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 16/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Kalafior wyjąć z mroźni, - Wyłożyc na GN i sprawdzić czy nie zawiera ciał obcych. - Włożyć do chłodni. Gotowanie: 1. Kalafior włożyć do pieca na parowanie, czas 10 minut, 2. Margarynę roztopić z olejem, dodać czosnek, sól i bułkę tartą, 3. Po wyjęciu kalafiora z pieca , polać ją roztopioną bułką tartą, 4. Dokładnie wymieszać. Wydawanie z Kuchni: 1 porcja = 0,100 kg Wydawanie na Kantynie: 1 porcja = 0,100 kg Czas Wykonania: - 10/2/2017 - Halina 635p 1h