Kalafior na Ciepło 2025-12-06 04:34:21

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-09-07  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,107 Kg  Kalafior Mrożony  
0,050 Kg Bułka Tarta
0,025 Litr Olej
0,001 Kg Sól
0,001 Kg Czosnek Granulowany

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,118 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,184 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 16/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Kalafior wyjąć z mroźni,
- Wyłożyc na GN i sprawdzić czy nie zawiera ciał obcych. 
- Włożyć do chłodni.
Gotowanie:
1. Kalafior włożyć do pieca na parowanie, czas 10 minut,
2. Margarynę roztopić z olejem, dodać czosnek, sól i bułkę tartą,
3. Po wyjęciu kalafiora z pieca , polać ją roztopioną bułką tartą,
4. Dokładnie wymieszać.

Wydawanie z Kuchni:
1 porcja = 0,100 kg
Wydawanie na Kantynie:
1 porcja = 0,100 kg
Czas Wykonania:
- 10/2/2017 - Halina 635p 1h