7,925 Kg Kapusta Kiszona Surowa Krojona / капуста квашана сера пошаткована (surowiec: 15,920 Kg Kapusta Kiszona) 0,920 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 1,150 Kg Marchew) 0,410 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,455 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,820 Kg Cukier Biały 1,290 Litr Olej 0,027 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,108 kgPrzybliżona Waga Całości (105 Porcji): 11,392 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 25/11/2016 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: 1. Sprawdź smak kapusty, w przypadku mocnego ukiszenia, kapustę wypłukać w zimnej wodzie i odcisnąć.Pokrój nożem na desce na kawałki o średniej długości. 2. Obierz marchew i przepuść ją także na oczkach jarzynowych. 3. Cebulę obierz i pokrój w małą kostkę. 4. Przygotuj marynatę z oleju i przypraw. 5. Wymieszaj wszystkie składniki bardzo dokładnie 6. Przełóż do GN w odmierzonych ilościach Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,100kg, - Pamiętaj o zabezpieczeniu, GN z surówką powinien być zafoliowany. Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,100kg. Czas przygotowania: - 2/3/2017 Sylwia 390p 0:10h- wydawanie - 06/3/2017 Asia 685p 0:20h- wydawanie Zmiany: - 23/1/2017 - porcje przeskalowane -20%, bo wychodziło za dużo - 14/2/2017 - Ola pietruszka usunięta, marchew +100%, jabłko usunięte - 14/2/2017 - Paweł przepis przeskalowany - 19/3/2017 - Paweł kapusta kiszona -> kapusta kiszona surowa szatkowana, -8% Zmiana 2018-05-22: Kapusta Kiszona Surowa Krojona -12%