Surówka z Kiszonej Kapusty 2025-12-06 05:27:18

0 Review(s)
Ethnicity
Slavic  
Base Type
Vegetable  
Course
Lunch  
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
Książka Kucharz Gastronom
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-21  
User
Administrator Potraw



Ingredients
7,925 Kg  Kapusta Kiszona Surowa Krojona / капуста квашана сера пошаткована  (surowiec: 15,920 Kg Kapusta Kiszona) 
0,920 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 1,150 Kg Marchew)
0,410 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,455 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,820 Kg Cukier Biały
1,290 Litr Olej
0,027 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,108 kg
Przybliżona Waga Całości (105 Porcji): 11,392 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 25/11/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
1. Sprawdź smak kapusty, w przypadku mocnego ukiszenia, kapustę wypłukać w zimnej wodzie i odcisnąć.Pokrój nożem na desce na kawałki o średniej długości. 
2. Obierz marchew i przepuść ją także na oczkach jarzynowych.
3. Cebulę obierz i pokrój w małą kostkę.
4. Przygotuj marynatę z oleju i przypraw.
5. Wymieszaj wszystkie składniki bardzo dokładnie
6. Przełóż do GN w odmierzonych ilościach

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100kg,
- Pamiętaj o zabezpieczeniu, GN z surówką powinien być zafoliowany.

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,100kg.

Czas przygotowania:
- 2/3/2017 Sylwia 390p 0:10h- wydawanie
- 06/3/2017 Asia 685p  0:20h- wydawanie

Zmiany:
- 23/1/2017 - porcje przeskalowane -20%, bo wychodziło za dużo
- 14/2/2017 - Ola pietruszka usunięta, marchew +100%, jabłko usunięte
- 14/2/2017 - Paweł przepis przeskalowany
- 19/3/2017 - Paweł kapusta kiszona -> kapusta kiszona surowa szatkowana, -8%


Zmiana 2018-05-22: Kapusta Kiszona Surowa Krojona -12%