Makaron z Sosem Szpinakowo-Serowym - Makaron 2025-12-06 04:59:18

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-02-26  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0 Litr  Woda  
0 Kg Sól
1,500 Kg Makaron Świderki Surowy

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,100 kg
Przybliżona Waga Całości (15 Porcji): 1,500 kg

Directions
UWAGA: ilość makaronu sprawdzona, proszę podać ilość soli i wody.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Brak

Produkcja:
1. Zagotuj wodę z solą na makaron,
2. Wrzuć makaron,
3. Gotuj al dente, ok. 8 min,
4. Przepłucz zimną wodą.

Wydawanie z Kuchni:
- Wydajemy makaron i sos osobno,
- 1 porcja makaronu = 0,190kg, 

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja makaronu = 0,190kg, 
- Makaron polewamy sosem.