Makaron Rurki 2025-12-06 05:27:17

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-05-04  
User
Administrator Potraw



Ingredients
2,206 Litr  Woda  
0,022 Kg Sól
1,398 Kg Makaron Penne Surowy Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,242 kg
Przybliżona Waga Całości (15 Porcji): 3,626 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 10/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Brak

Produkcja:
1. Zagotuj wodę z solą na makaron,
2. Wrzuć makaron,
3. Gotuj al dente, ok. 8 min,
4. Przepłucz zimną wodą.

Wydawanie z Kuchni:
- Wydajemy makaron i sos osobno,
- 1 porcja makaronu = 0,190kg, 

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja makaronu = 0,190kg, 
- Makaron polewamy sosem.

Czas Przygotowania:
- 1/3/2017  Halinka 35p 0:35h
- 2/3/2017  Sylwia  85p  1h
- 24/2/2017 Sylwia 119p 1:30h
- 6/3/2017 Halinka 50p 0:50h
- 9/3/2017 Sylwia 100p 1:10h
- 21/4/2017 Halina 50p 1 h