Zupa Grzybowa Restauracja 2025-12-06 05:30:47

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2024-12-11  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,300 Kg  Podgrzybek Mrożony Kostka  
0,100 Kg Masło Premium
0,120 Kg Seler Korzeń
0,100 Kg Marchew
0,010 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,030 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,010 Kg Tymianek Świeży Cięty
0,150 Litr Śmietana 34%
0,800 Kg osobno Makaron Łazanki Surowy
0,002 Kg Liść Laurowy
0,008 Kg Ziele Angielskie
0,075 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
5 Litr Woda
0,075 Kg plus końcówki związane Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 3 Kg Nać Pietruszki )
0 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0 Kg Czosnek Świeży Główka)

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,389 kg
Przybliżona Waga Całości (20 Porcji): 7,780 kg

Directions
Podsmażyć na maśle cebulkę, 
Jak będzie na złoty kolor zarumieniona dodaj seler i marchewkę. Smaż dalej.
 Rozmrozić  podgrzybki, 1 kg pokrój w kostkę 1cm,dodaj do garnka,
 300g podgrzybka zblenduj dodaj do garnka i smaż dalej, dodaj 5 l wody, dopraw, sól, pieprz, ziele, liść laurowy, natka pietruszki, czosnek, tymianek. Zagotuj.