2,800 Kg Ziemniaki 0,500 Kg kostka Cebula Czerwona 0,600 Kg kostka Ogórek Kiszony 0,300 Kg Majonez Premium 0,050 Kg Musztarda 0,010 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 1 Szt Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 40 Kg Nać Pietruszki ) 5 Szt Jaja Surowe 0,200 Kg Podgardle wędzone Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,223 kgPrzybliżona Waga Całości (20 Porcji): 4,462 kg
Ziemniaki ugotować. Obrać pokroić w grubą kostkę Cebulę, ogórki pokroić w kostkę. Ugotować jajka i pokroić. Zrobić sos majonez, woda z ogórków, musztarda, sól i pieprz. Podgardle pokroić w kostkę i usmażyć we fryturze. Wszystkie składniki wymieszać. Spróbować na smak i ewentualnie doprawić.