Sałatka Ziemniaczana z Boczkiem Imprezy 2025-12-06 05:49:34

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-10-22  
User
Administrator Potraw



Ingredients
2,800 Kg  Ziemniaki  
0,500 Kg kostka Cebula Czerwona
0,600 Kg kostka Ogórek Kiszony
0,300 Kg Majonez Premium
0,050 Kg Musztarda
0,010 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
1 Szt Nać Pietruszki Świeża Oczyszczona (surowiec: 40 Kg Nać Pietruszki )
5 Szt Jaja Surowe
0,200 Kg Podgardle wędzone

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,223 kg
Przybliżona Waga Całości (20 Porcji): 4,462 kg

Directions
Ziemniaki ugotować. Obrać pokroić w grubą kostkę
Cebulę, ogórki pokroić w kostkę.
Ugotować jajka i pokroić.
Zrobić sos majonez, woda z ogórków, musztarda, sól i pieprz.
Podgardle pokroić w kostkę i usmażyć we fryturze.
Wszystkie składniki wymieszać.
Spróbować na smak i ewentualnie doprawić.