Sałatka Grecka 2025-12-06 06:44:20

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2020-01-19  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,040 Kg  Kapusta Pekińska Surowa Poszatkowana  / пекінська капуста сера подроблена  (surowiec: 0,050 Kg Kapusta Pekińska ) 
0,025 Kg Ogórek Świeży Kostka / огірок свіжий в кубік (surowiec: 0,026 Kg Ogórek Świeży )
0,010 Kg Pomidor
0 Litr Vinegrette
0,015 Kg Oliwka Cz (surowiec: 0,029 Kg Oliwka Czarna Cięta w Zalewie)
0,016 Kg Ser Feta sałatkowo-kanapkowy
0,014 Kg Papryka w Proszku Wędzona (surowiec: 0,018 Kg Papryka Czerwona)
0,015 Kg Ziemniaki Patatki (surowiec: 0,017 Kg Cebula Czerwona)
0,020 Kg Sałata Lodowa

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,155 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,155 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 5/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- kapustę poszatkować ręcznie,
- ogórek w talarki,
- pomidor w kostkę,

Dzień wydania:
1. Wymieszać składniki poza sosem
2. Dodać sos vinegrette
3. Wymieszać

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,220kg

Wydawanie z Kantyny:
- 1 porcja = 0,220kg

Czas Przygotowania:
- 25/1/2017 Sylwia 20p 20min
- 24/2/2017 Sylwia 20p 10min
- 16/2/2017 25 p Halinka krojenie składników 30 min, Sylwia mieszanie sałatki 20 min
- 28/2/2017 Sylwia 20p 0:10h mieszanie składników