Leczo z Warzywami i Kaszą Bulgur 2025-12-06 05:26:34

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-01-29  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,343 Kg  Cebula Biała Surowa Kostka  (surowiec: 1,491 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 
2 Kg Cukinia Surowa Talarki / цукіні кружечком (surowiec: 2,220 Kg Cukinia Świeża)
0,400 Kg Papryka w Proszku Wędzona (surowiec: 0,500 Kg Papryka Czerwona)
2,571 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 2,700 Kg Pieczarki Świeże)
0,114 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,002 Kg Liść Laurowy
0,002 Kg Ziele Angielskie
0,013 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,820 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
0,786 Kg Pelatti
5 Litr Woda
0,020 Kg Czosnek Granulowany
0,044 Kg Cukier Biały
0,222 Kg Mąka Pszenna
0,005 Kg Kardamon w Proszku
0,342 Litr Olej
1,587 Litr Woda Niegazowana Promocja 0,5l
0,017 Kg Kardamon w Proszku
1,500 Litr Kasza Bulgur
0,500 Litr Marchew Mini

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,266 kg
Przybliżona Waga Całości (65 Porcji): 17,289 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 5/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 Dzień Wcześniej:
- obierak

Dzień Produkcji:
1. Cebulę podsmażyć na oleju,
2. Dodać pieczarki, paprykę, cukinię,
3. Doprawić 
4. Dodać koncentrat rozrobiony z wodą
5. Zagotować

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,200l

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,200l

Czas Przygotowania:
- Sylwia 45p 15min
- -25//4/2017 Halina 50p 0:50h
- 08/05/2017 Halina 190p 1:40h

Zmiany:
- 5/1/2017 - porcja zmniejszona, dopasowana do 0.150l
- 14/2/2017 - Sylwia mąka dodana, porcja -10% w dół
- 2/3/2017 - Sylwia + Ola, po odrzuceniu w Totyocie, cebula +300%, pieczarki +200%, dodane pelatti
- 2/3/2017 - Ola, porcja zwiększona do 0,200l
- 30/3/2017 - Ola, +30% cukinia, dodana marchew, przeskalowane




Zmiana 2017-05-11: Przyprawa typu Vegeta Promocja +43%,Pieprz Czarny Mielony +114%,Olej -34%,Woda Niegazowana Promocja +307%
Zmiana 2017-05-23: Kardamon w Proszku dodane