Fasolka Szparagowa 2025-12-06 04:20:00

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-21  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,800 Kg  Fasolka Szparagowa Mrożona / фасоля спаражова морожена   
0,040 Litr Olej
0,001 Kg Sól
0,001 Kg Czosnek Granulowany

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,105 kg
Przybliżona Waga Całości (8 Porcji): 0,842 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 21/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Fasolkę szparagową wyjąć z mroźni,
- Wyłożyc na GN i sprawdzić czy nie zawiera ciał obcych. Włożyć do chłodni.

Gotowanie:
1. Fasolkę włożyć do pieca na parowanie na 20 min,
2. Margarynę roztopić z olejem, dodać czosnek i sól,
3. Po wyjęciu fasolki z pieca, polać ją margaryną,
4. Dokładnie wymieszać.

Wydawanie z Kuchni:
1 porcja = 0,100 kg

Wydawanie na Kantynie:
1 porcja = 0,100 kg

Czas Przygotowania:
- 18/2/2017 - Halinka 726p 1:25h
- 6/3/2017   - Halinka 580p 2:00h
- 17/3/2017  Halinka  695p 2:00H

Zmiany:
- 6/2/2017 - Zmniejszona fasolka -30%
- 18/2/2017 - Ola bułka tarta usinięta