6 Kg Udko Trybowane ze Skórą 1,616 Kg Bułka Tarta 0,720 Litr Woda 0,088 Kg Sól 0,035 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,015 Kg Pieprz Ziołowy Mielony 0,176 Kg Słonecznik łuskany 0,064 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,038 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 4 Kg Udko Trybowane bez Skóry 0,015 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,073 Kg Czosnek Granulowany 0,009 Kg Nać Pietruszki Suszona Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,178 kgPrzybliżona Waga Całości (72 Porcji): 12,850 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 25/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: 1. Mięso wypłukać i zmielić 2. Bułkę namoczyć w wodzie i mleku, 3. Jajka roztrzepać, dodać sól i pieprz czarny i ziołowy, 4. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać słonecznik, 5. Formować kotlety o gramaturze 0,180kg - ważyć każdy z osobna, 6. Układać na płaskim GN, 7. Piec w piecu w temperaturze 170C przez 12min. 8. 1 Kotlet po upieczeniu ma mieć 0,15 kg W dniu wydania: 1. Kotlety wkładamy do pieca na regenerację na sondę na 70C, lub 15 min pieczenie z parowaniem........ temperatura? Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 1 kotlet - Sos rozmarynowy wydajemy ososbno Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 1 kotlet - Podajemy z sosem pieczarkowym, polewamy kotleta sosem. Czas przygotowania: - 25/1/2017 - Rusłan 435p (tylko odpiekanie) 1h - 24/2/2017 - Bożenka 506p 3:45h produkcja + Halinka 506p 0:40h grzanie Zmiany: - 24/2/2017 - Bożenka część bułki tartej zam. na bułkę moczoną Zmiana 2017-06-29: Udko Trybowane +63%,Bułka Tarta +157%,Bułka Pszenna do Namaczania +320%,Jaja Roztrzepane +44% Zmiana 2017-06-29: Bułka Tarta -40% Zmiana 2017-06-29: Bułka Pszenna do Namaczania +29%,Woda +Infinity% Zmiana 2017-11-03: Sól +2030%,Przyprawa typu Magi Promocja dodane,Przyprawa typu Vegeta Promocja dodane Zmiana 2018-02-11: Bułka Tarta -19%,Pieprz Czarny Mielony +341%,Pieprz Ziołowy Mielony +488%,Słonecznik łuskany +253%,Przyprawa typu Vegeta Promocja -10%,Papryka Słodka w Proszku +145%,Czosnek Granulowany +2839%,Nać Pietruszki Suszona +Infinity% Zmiana 2018-02-16: Sól +107%,Pieprz Czarny Mielony +33%,Pieprz Ziołowy Mielony +150%,Czosnek Granulowany +150%