Naleśniki z Twarożkiem 2025-12-06 06:00:18

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-09  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,140 Kg  Ser Biały Promocja  
0,240 Kg Cukier Biały
0,010 Kg Cukier Wanilinowy
0,050 Kg Cukier Puder
0,200 Litr Jogurt Naturalny

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,164 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,640 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 12/12/2016 - można gotować według przepisu.

Proszę  podać czas przygotowania potrawy dzień wcześniej.Dzięki

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- brak

Produkcja:
1. Przygotować ciasto według przepisu na ciasto (poniżej),
2. Usmażyć naleśniki,
3. Ser i inne składniki utrzeć,
4. Nakładać 80g farszu do każdego naleśnika,
5. 1 naleśnik z farszem ma ważyć 0,150kg.

Następny Dzień:
1. Pieczenie na 170C 7-8min

Wydawanie z Kuchni:
- 1 Porcja = 2 naleśniki z farszem = 0,300kg
- Blaszki smarujemy lekko olejem aby naleśniki nie przywarły w czasie pieczenia
- Układamy 1 warstwę

Wydawanie na Kantynie:
- 1 Porcja = 2 naleśniki z farszem = 0,300kg
- Polać sosem na talerzu przed wydaniem.

Czas Przygotowania:
- 18/1/2017 Asia 50p 3h (ciasto + smażenie + farsz + zawijanie)
-  6/3/2017 Asia 80p 15 min przygotowanie farszu, 5 min. przygotowanie ciasta
Smażenie naleśników 3h, zwijanie 1 h

Zmiany:
- 14/2/2017 - Asia dodane instrukcje - pieczenie na drugi dzień