68,600 Kg Buraki Ugotowane Wiórki Grube (surowiec: 76,146 Kg Burak Surowy Okrągły) 4 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 4,440 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 3 Litr Olej 1 Kg Cukier Biały 0 Litr Kwasek Cytrynowy 0,600 Kg Sól 0,120 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,158 kgPrzybliżona Waga Całości (490 Porcji): 77,320 kg
UWAGA: proszę podać ilość kwasku Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Buraki przepuść przez obieraczkę do ziemniaków - Ugotuj i wystudź - Buraki przepuść przez szatkownicę na oczkach buraczanych. - Zrób marynatę z oleju, kwasku, soli i pieprzu. - Wymieszaj buraki z cebulą dodaj marynatę. - Wszystko dokładnie wymieszaj. Odmierz gotową sałatkę w gn wg zamówienia kantyn. Wydawanie 1 porcja = 0,100kg Zmiana 2018-11-21: Buraki Ugotowane Wiórki Grube +61%