Buraki z Cebulką 2025-12-06 03:33:22

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-01-22  
User
Administrator Potraw



Ingredients
68,600 Kg  Buraki Ugotowane Wiórki Grube  (surowiec: 76,146 Kg Burak Surowy Okrągły) 
4 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 4,440 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
3 Litr Olej
1 Kg Cukier Biały
0 Litr Kwasek Cytrynowy
0,600 Kg Sól
0,120 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,158 kg
Przybliżona Waga Całości (490 Porcji): 77,320 kg

Directions
UWAGA: proszę podać ilość kwasku

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Buraki przepuść przez obieraczkę do ziemniaków
- Ugotuj i wystudź
- Buraki przepuść przez szatkownicę na oczkach buraczanych. 
- Zrób marynatę z oleju, kwasku, soli i pieprzu.
- Wymieszaj buraki z cebulą dodaj marynatę.
- Wszystko dokładnie wymieszaj.

Odmierz gotową sałatkę w gn wg zamówienia kantyn.

Wydawanie 
1 porcja = 0,100kg 


Zmiana 2018-11-21: Buraki Ugotowane Wiórki Grube +61%