1,400 Kg Schab bez Kości 0,005 Kg (posypka) Sól 0,002 Kg (posypka) Pieprz Czarny Mielony 0,001 Kg (posypka) Czosnek Granulowany 0,100 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,151 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,508 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 19/2/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: 1. Schab oczyścić i porcjować po 0,160kg,rozbić. 2. Zmieszać sól, pieprz i czosnek na posypkę, 3. Schab układać w głębokim GN, każdą warstwę posypać równomiernie posypką,i lekko przelać olejem. 4. GN przykryć pokrywką i włożyć do chłodni, Smażenie w dniu wydania: 1. Na dobrze rozgrzaną patelnię wlać olej. 2. Schab opruszyć mąką. 3. Smażyć układając na rozgrzanym tłuszczu. 4. Usmażony schab wyłożyć do GN ( 10 cm głębokość). 5. Polać sosem i dopiec w piecu konwekcyjnym w temperaturze 180 stC. Czas.... Wydawanie: 1 porcja schabu = 1 sztuka (ma mieć 0,120kg) Czas Przygotowania: - 6/2/2017 Ola 459p 2:15h smażenie - 6/3/2017 Ruslan 455p 2:30h smażenie - 26/3/2017 Rusłan 130p 1h smażenie