Schab Saute 2025-12-06 06:22:42

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-04-25  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,400 Kg  Schab bez Kości  
0,005 Kg (posypka) Sól
0,002 Kg (posypka) Pieprz Czarny Mielony
0,001 Kg (posypka) Czosnek Granulowany
0,100 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,151 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,508 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 19/2/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
1. Schab oczyścić i porcjować po 0,160kg,rozbić.
2. Zmieszać sól, pieprz i czosnek na posypkę,
3. Schab układać w głębokim GN, każdą warstwę posypać równomiernie posypką,i lekko przelać olejem.
4. GN przykryć pokrywką i włożyć do chłodni,

Smażenie w dniu wydania:
1. Na dobrze rozgrzaną patelnię wlać olej.
2. Schab opruszyć mąką.
3. Smażyć układając na rozgrzanym tłuszczu.
4. Usmażony schab wyłożyć do GN ( 10 cm głębokość).
5. Polać sosem i dopiec w piecu konwekcyjnym w temperaturze 180 stC. Czas....

Wydawanie:
1 porcja schabu = 1 sztuka (ma mieć 0,120kg)

Czas Przygotowania:
- 6/2/2017 Ola 459p 2:15h smażenie
- 6/3/2017 Ruslan 455p 2:30h smażenie
- 26/3/2017 Rusłan 130p 1h   smażenie