Flaki Wołowe 2025-12-06 04:14:27

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-09  
User
Administrator Potraw



Ingredients
14,930 Litr  Woda  
7,333 Kg Flaki Wołowe
1,800 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,004 Kg Liść Laurowy
0,007 Kg Ziele Angielskie
0,220 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,008 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,054 Kg Majeranek
0,052 Kg Papryka Słodka w Proszku
0,264 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,330 Kg Mąka Pszenna
0,033 Kg Czosnek Granulowany
0,005 Kg Imbir w Proszku / імбир
0,008 Kg Gałka Muszkatałowa
0,106 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,419 kg
Przybliżona Waga Całości (60 Porcji): 25,154 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 17/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- obgotować flaki

Dzień Wydania:
1. Flaki obgotować dwa razyyy odcedzić,
2. Dodać wodę, ziele, liść, włoszczyznę, 
3. Doprawić do smaku i zagotować,
4. Zagęścić mąką przysmażaną

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,350l

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,350l

Czas Przygotowania:
- 17/1/2017 - Asia ?p 2:00h
- 20/2/2017 - Sylwia 65p 0:30h
- 27/2/2017 - Asia 130p 1:00h
- 6/3/2017  - Asia 55p   1:00h
- 22/3/2017 - Sylwia 75 1:00h
-10/07 2017 Asia 90 p Nastawianie i doprawianie 25 min
Zmiany:
- 29/1/2017 - Papryka słodka zamiana na słodka w proszku
Zmiana 2017-07-19: Flaki Wołowe +20%
Zmiana 2018-06-27: Przyprawa typu Vegeta Promocja dodane