14,930 Litr Woda 7,333 Kg Flaki Wołowe 1,800 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,004 Kg Liść Laurowy 0,007 Kg Ziele Angielskie 0,220 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,008 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,054 Kg Majeranek 0,052 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,264 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,330 Kg Mąka Pszenna 0,033 Kg Czosnek Granulowany 0,005 Kg Imbir w Proszku / імбир 0,008 Kg Gałka Muszkatałowa 0,106 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,419 kgPrzybliżona Waga Całości (60 Porcji): 25,154 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 17/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - obgotować flaki Dzień Wydania: 1. Flaki obgotować dwa razyyy odcedzić, 2. Dodać wodę, ziele, liść, włoszczyznę, 3. Doprawić do smaku i zagotować, 4. Zagęścić mąką przysmażaną Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,350l Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,350l Czas Przygotowania: - 17/1/2017 - Asia ?p 2:00h - 20/2/2017 - Sylwia 65p 0:30h - 27/2/2017 - Asia 130p 1:00h - 6/3/2017 - Asia 55p 1:00h - 22/3/2017 - Sylwia 75 1:00h -10/07 2017 Asia 90 p Nastawianie i doprawianie 25 min Zmiany: - 29/1/2017 - Papryka słodka zamiana na słodka w proszku Zmiana 2017-07-19: Flaki Wołowe +20% Zmiana 2018-06-27: Przyprawa typu Vegeta Promocja dodane