Indyk w Sosie Curry 2025-12-06 04:39:06

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-30  
User
Administrator Potraw



Ingredients
26,520 Kg  Indyk Medalion / індик   
4,612 Kg Marchew Surowa Talarki (surowiec: 5,765 Kg Marchew)
3,070 Kg Groszek Zielony Mrożony
3,070 Kg Fasolka Szparagowa Mrożona / фасоля спаражова морожена
1,537 Kg Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 1,706 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,100 Kg Czosnek Granulowany
0,020 Kg Imbir w Proszku / імбир
1,500 Kg Mąka Kukurydziana
0,050 Kg Kumin Rzymski Mielony / кмін римський
0,100 Kg Kurkuma / куркума
0,300 Kg Curry / каррі
0,080 Kg Sól
0,010 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,200 Litr Sos Sojowy Promocja / соус сойовий
2 Litr Świet
18 Litr Woda

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,197 kg
Przybliżona Waga Całości (310 Porcji): 61,169 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 18/2/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- obierak,
- indyk medialiony przekroić na pół i rozbić lekko.

Dzień Produkcji:
1. Na dużą patelnie wylać olej,
2. Zesmażyć cebulę,
3. Dodać indyka,
4. Dodać warzywa,
5. Przyprawić,
6. Dolać wodę,
7. Rozrobić mąkę ze śmietaną i dodać do sosu,
8. Zagotować.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,190kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,190kg

Zmiany:
- 14/2/2017 - Rusłan +20% warzywa, +15% indyk, porcja +20% do 0,190kg