5,500 Litr Woda 4 Kg Makaron Łazanki Surowy 10,800 Kg Kapusta Kiszona Gotowana Krojona / капуста квашана варена порізана (surowiec: 17,680 Kg Kapusta Kiszona) 4,250 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 4,463 Kg Pieczarki Świeże) 1,488 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 1,652 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,300 Kg Sól 0,080 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,200 Litr Olej 0,500 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,300 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,274 kgPrzybliżona Waga Całości (100 Porcji): 27,418 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 4/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotować 1 dzień wcześniej: - Kapustę oczyścić, poszatkować niezbyt drobno. - Cebulę obrać i pokroić w kostkę - Pieczarki oczyścić i poszatkować Produkcja: - Cebulę podsmażyć na oleju, dodać kapustę, sropić wodą i dusić do miękkości. - Pod koniec duszenia dodać sól i pieprz - Ugotować makaron łazanki w osolonej wodzie - Ugotowane łazanki wymieszać z kapustą i pieczarkami. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,300kg Wydawanie z Kantyny: - 1 porcja = 0,300kg Czas Przygotowania: - 27/1/2017 - Sylwia 85p 40min -24/3/2017 Halinka 100p 1:00h Zmiany: - 27/1/2017 - Sylwia sól +200%, koncentrat dodany - 18/2/2017 - Ola kapusta zamiana na kapustę kiszoną - 18/2/2017 - Paweł porcja -25% bo zostawało - 19/3/2017 - Paweł kapusta kiszona -> kapusta kiszona gotowana krojona, -30%