Łazanki z Kapustą i Pieczarką 2025-12-06 05:25:01

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-30  
User
Administrator Potraw



Ingredients
5,500 Litr  Woda  
4 Kg Makaron Łazanki Surowy
10,800 Kg Kapusta Kiszona Gotowana Krojona / капуста квашана варена порізана (surowiec: 17,680 Kg Kapusta Kiszona)
4,250 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 4,463 Kg Pieczarki Świeże)
1,488 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 1,652 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,300 Kg Sól
0,080 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,200 Litr Olej
0,500 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,300 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,274 kg
Przybliżona Waga Całości (100 Porcji): 27,418 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 4/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotować 1 dzień wcześniej:
- Kapustę oczyścić, poszatkować niezbyt drobno.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę
- Pieczarki oczyścić i poszatkować

Produkcja:
- Cebulę podsmażyć na oleju, dodać kapustę, sropić wodą i dusić do miękkości.
- Pod koniec duszenia dodać sól i pieprz
- Ugotować makaron łazanki w osolonej wodzie
- Ugotowane łazanki wymieszać z kapustą i pieczarkami.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja  = 0,300kg

Wydawanie z Kantyny:
- 1 porcja  = 0,300kg

Czas Przygotowania:
- 27/1/2017 - Sylwia 85p 40min
-24/3/2017 Halinka 100p 1:00h

Zmiany:
- 27/1/2017 - Sylwia sól +200%, koncentrat dodany
- 18/2/2017 - Ola kapusta zamiana na kapustę kiszoną
- 18/2/2017 - Paweł porcja -25% bo zostawało
- 19/3/2017 - Paweł kapusta kiszona -> kapusta kiszona gotowana krojona, -30%