3,850 Litr Woda 0,250 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 0,200 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,020 Kg Zesmazyc Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,022 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,070 Kg Margaryna / маргарин 0,069 Kg Mąka Pszenna 0,233 Litr Świet 0,200 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,010 Kg Cukier Biały 0,010 Kg Ziele Angielskie 0,017 Kg Liść Laurowy 0,050 Litr Zalewa z Ogórków Kiszonych / квас огірковий 0,015 Kg Nać Pietruszki Suszona 1,278 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 1,662 Kg Ziemniaki) 0,026 Kg Sól 0,017 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,029 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,487 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 0,609 Kg Kapusta Biała ) 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,001 Kg Majeranek Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,488 kgPrzybliżona Waga Całości (14 Porcji): 6,835 kg
Przygotowanie dzień wcześniej: - Obrać ziemniaki, - Oczyścic i poszatkować kapustę Gotowanie: 1. Wlać całą wodę do garnka, 2. Dodać kości, zostawić na 10 min, 3. Dodać przyprawy: liść, ziele, etc. 3. Dodać ziemniaki, włoszczyznę i kapustę, 4. Zagotować i gotować aż ziemniaki będą półmiękkie, 5. Dodać ogórki zesmażone, 6. Gotować aż ziemniaki będą miękkie, 7.Mąkę zesmażyć na margarynie, rozrobić ze smietaną 7.Przyprawić do smaku, 8. Zagotować raz i wyłączyć. Wydawanie: - jedna porcja = 350ml = 0.35l Zmiana 2017-09-17: Kapusta Biała Surowa Poszatkowana -21%,Pieprz Czarny Mielony dodane Zmiana 2018-04-25: Ziemniak Surowy Kostka -5%,Kapusta Biała Surowa Poszatkowana +10% Zmiana 2018-06-23: Pieprz Czarny Mielony +54%