Kapuśniak z Białej Kapusty 2025-12-06 04:37:11

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-07-16  
User
Administrator Potraw



Ingredients
3,850 Litr  Woda  
0,250 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix
0,200 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,020 Kg Zesmazyc Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,022 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,070 Kg Margaryna / маргарин
0,069 Kg Mąka Pszenna
0,233 Litr Świet
0,200 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
0,010 Kg Cukier Biały
0,010 Kg Ziele Angielskie
0,017 Kg Liść Laurowy
0,050 Litr Zalewa z Ogórków Kiszonych / квас огірковий
0,015 Kg Nać Pietruszki Suszona
1,278 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 1,662 Kg Ziemniaki)
0,026 Kg Sól
0,017 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,029 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,487 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 0,609 Kg Kapusta Biała )
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,001 Kg Majeranek

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,488 kg
Przybliżona Waga Całości (14 Porcji): 6,835 kg

Directions
Przygotowanie dzień wcześniej:
- Obrać ziemniaki,
- Oczyścic i poszatkować kapustę

Gotowanie:
1. Wlać całą wodę do garnka, 
2. Dodać kości, zostawić na 10 min,
3. Dodać przyprawy: liść, ziele, etc.
3. Dodać ziemniaki, włoszczyznę i kapustę,
4. Zagotować i gotować aż ziemniaki będą półmiękkie,
5. Dodać ogórki zesmażone,
6. Gotować aż ziemniaki będą miękkie,
7.Mąkę zesmażyć na margarynie, rozrobić ze smietaną
7.Przyprawić do smaku,
8. Zagotować raz i wyłączyć.

Wydawanie:
- jedna porcja = 350ml = 0.35l

Zmiana 2017-09-17: Kapusta Biała Surowa Poszatkowana -21%,Pieprz Czarny Mielony dodane
Zmiana 2018-04-25: Ziemniak Surowy Kostka -5%,Kapusta Biała Surowa Poszatkowana +10%
Zmiana 2018-06-23: Pieprz Czarny Mielony +54%