1,050 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 1,313 Kg Kapusta Biała ) 0,022 Kg Musztarda 0,050 Litr Olej 0,009 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,020 Litr Kwasek Cytrynowy 0,052 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 0,065 Kg Marchew) 0,020 Kg Cukier Biały 0,008 Kg Koper Suszony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,112 kgPrzybliżona Waga Całości (11 Porcji): 1,233 kg
PRRZEPIS SPRAWDZONY 09/12/2016 - można gotować według przepisu Przygotowanie dzień wcześniej: - Kapustę poszatkować, - Obrać marchewkę i zetrzeć, - Zaprawa z oleju: zmieszać olej, kwasek, sól, cukier. Gotowanie: - Wziąć GN na całkowitą ilość, - Zmieszać kapuste z marchwią - Dodać zaprawe i wymieszać. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,100kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,100kg Czas Przygotowania: - 23/2/2017 - Natasza 586p 0:30h - 06/4/2017 Asia110 p , 0:35 przygotowanie składników, przyprawianie wydawanie. NIe wiem czy z szatkowaniem Zmiany: - 29/1/2017 - z przepisu wychodziło za dużo, przeskalowane -10% - 23/2/2017 - Natasza, koper -30%