Surówka z Białej Kapusty 2025-12-06 05:08:22

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-22  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,050 Kg  Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 1,313 Kg Kapusta Biała ) 
0,022 Kg Musztarda
0,050 Litr Olej
0,009 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,020 Litr Kwasek Cytrynowy
0,052 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 0,065 Kg Marchew)
0,020 Kg Cukier Biały
0,008 Kg Koper Suszony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,112 kg
Przybliżona Waga Całości (11 Porcji): 1,233 kg

Directions
PRRZEPIS SPRAWDZONY 09/12/2016 - można gotować według przepisu

Przygotowanie dzień wcześniej:
- Kapustę poszatkować,
- Obrać marchewkę i zetrzeć,
- Zaprawa z oleju: zmieszać olej, kwasek, sól, cukier.

Gotowanie:
- Wziąć GN na całkowitą ilość,
- Zmieszać kapuste z marchwią
- Dodać zaprawe i wymieszać.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,100kg

Czas Przygotowania:
- 23/2/2017 - Natasza 586p 0:30h
- 06/4/2017 Asia110 p , 0:35 przygotowanie składników, przyprawianie wydawanie. NIe wiem czy z szatkowaniem

Zmiany:
- 29/1/2017 - z przepisu wychodziło za dużo, przeskalowane -10% 
- 23/2/2017 - Natasza, koper -30%