0,250 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 3,500 Litr Woda 0,750 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,500 Kg Ziemniak Gotowany Zmielony / картопля варена перемеляна (surowiec: 0,650 Kg Ziemniaki) 0,650 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 0,845 Kg Ziemniaki) 0,439 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 0,549 Kg Marchew) 0,022 Kg Sól 0,015 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,200 Litr Świet 0,050 Kg Mąka Pszenna 0,010 Kg Koper Suszony 0,021 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,458 kgPrzybliżona Waga Całości (14 Porcji): 6,407 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 9/12/2016 - można gotować według przepisu. Przygotować 1 dzień wcześniej: - Część ziemniaków poszatkować w kostkę. -Cześć ziemniaków ugotować i zmiksować -Marchew ugotować i zmiksować - Namoczyć kości - Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone.Przełożyć do blach i sprawdzić czy nie pozostały resztki opakowania (folia, kartony) Gotowanie: 1. Wlać wodę do garnka. 2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę. 3. Następnie dodać pozostałe warzywa. 4. Dodać zawiesinę z mąki i śmietany. 5. Na koniec gotowania dodać koper suszony Wydawanie z Kuchni: - Wydawanie w zamkniętych termoportach. - 1 porcja 350 ml Wydawanie w kantynach - 1 porcja 350 ml