Zupa Marchewkowa 2025-12-06 04:58:26

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2016-12-09  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,250 Kg  Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix   
3,500 Litr Woda
0,750 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,500 Kg Ziemniak Gotowany Zmielony / картопля варена перемеляна (surowiec: 0,650 Kg Ziemniaki)
0,650 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 0,845 Kg Ziemniaki)
0,439 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 0,549 Kg Marchew)
0,022 Kg Sól
0,015 Kg Papryka Słodka w Proszku
0,200 Litr Świet
0,050 Kg Mąka Pszenna
0,010 Kg Koper Suszony
0,021 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,458 kg
Przybliżona Waga Całości (14 Porcji): 6,407 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 9/12/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotować 1 dzień wcześniej:
- Część ziemniaków poszatkować w kostkę.
-Cześć ziemniaków ugotować i zmiksować 
-Marchew ugotować i zmiksować
- Namoczyć kości
- Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone.Przełożyć do blach i sprawdzić czy nie pozostały resztki opakowania (folia, kartony)

Gotowanie:
1. Wlać wodę do garnka.
2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę.
3. Następnie dodać pozostałe warzywa.
4. Dodać zawiesinę z mąki i śmietany.
5. Na koniec gotowania dodać koper suszony

Wydawanie z Kuchni:
- Wydawanie w zamkniętych termoportach.
- 1 porcja 350 ml

Wydawanie w kantynach
- 1 porcja 350 ml