Zupa Pomidorowa 2025-12-06 04:39:06

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-04-09  
User
Administrator Potraw



Ingredients
4,542 Litr  Woda  
0,250 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix
0,149 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,000 Kg Ziele Angielskie
0,010 Kg Liść Laurowy
0,028 Kg Sól
0,360 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
0,040 Kg Margaryna / маргарин
0,074 Litr Świet
0,081 Kg Mąka Pszenna
0,040 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,002 Kg Nać Pietruszki Suszona
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,310 kg
Przybliżona Waga Całości (18 Porcji): 5,579 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 15/11/2017 przez Asię - można gotować według przepisu.

Dzień wcześniej:
- Umyć kości, pokroić na mniejsze części i namoczyć w osolonej wodzie.

Przygotowanie Zupa:
1. Sporządzić wywar na bazie mięsa i włoszczyzny, dodać przyprawy i gotować 
na wolnym ogniu.
2. Koncentrat pomidorowy podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj do zupy.
3. Sporządź zaklepkę z mąki, wody i śmietanki. Wlej do zupy.
4. Na koniec gotowania wrzuć natkę pietruszki 

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja zupy = 0,300l

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja zupy = 0,300l
- Do zupy dodaj dodatek (ryż lub makaron)

Czas Przygotowania:
- 16/2/2017 - Bożenka 190p 2:00h
- 27/2/2017 - Asia 100p 1:00h 
- 23/2/2017 - Halinka 110p 1:00h
- 18/3/2017  Asia 135p 2H w tym gotowanie makaronu
przelewanie 100p do termosów10 min

Zmiany:
- 18/1/2017 - Asia ziele angielskie -90%, koncentrat pom. -60%, pietruszka -90%, bazylia -60%


Zmiana 2017-06-17: Włoszczyzna Mrożona Paski -59%,Śmietana 30% Słodka -50%,Bazylia Suszona -56%
Zmiana 2017-10-02: Koncentrat Pomidorowy +111%,Bazylia Suszona +21%
Zmiana 2018-06-27: Pieprz Czarny Mielony dodane