4,542 Litr Woda 0,250 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 0,149 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,000 Kg Ziele Angielskie 0,010 Kg Liść Laurowy 0,028 Kg Sól 0,360 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,040 Kg Margaryna / маргарин 0,074 Litr Świet 0,081 Kg Mąka Pszenna 0,040 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,002 Kg Nać Pietruszki Suszona 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,310 kgPrzybliżona Waga Całości (18 Porcji): 5,579 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 15/11/2017 przez Asię - można gotować według przepisu. Dzień wcześniej: - Umyć kości, pokroić na mniejsze części i namoczyć w osolonej wodzie. Przygotowanie Zupa: 1. Sporządzić wywar na bazie mięsa i włoszczyzny, dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu. 2. Koncentrat pomidorowy podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj do zupy. 3. Sporządź zaklepkę z mąki, wody i śmietanki. Wlej do zupy. 4. Na koniec gotowania wrzuć natkę pietruszki Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja zupy = 0,300l Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja zupy = 0,300l - Do zupy dodaj dodatek (ryż lub makaron) Czas Przygotowania: - 16/2/2017 - Bożenka 190p 2:00h - 27/2/2017 - Asia 100p 1:00h - 23/2/2017 - Halinka 110p 1:00h - 18/3/2017 Asia 135p 2H w tym gotowanie makaronu przelewanie 100p do termosów10 min Zmiany: - 18/1/2017 - Asia ziele angielskie -90%, koncentrat pom. -60%, pietruszka -90%, bazylia -60% Zmiana 2017-06-17: Włoszczyzna Mrożona Paski -59%,Śmietana 30% Słodka -50%,Bazylia Suszona -56% Zmiana 2017-10-02: Koncentrat Pomidorowy +111%,Bazylia Suszona +21% Zmiana 2018-06-27: Pieprz Czarny Mielony dodane