Surówka z Białej Kapusty z Korniszonem 2025-12-06 05:02:15

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-03  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,700 Kg  Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 0,875 Kg Kapusta Biała ) 
0,100 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 0,125 Kg Marchew)
0,100 Kg Ogórek Korniszony Słupki / огірок корнішон слупки (surowiec: 0,185 Kg Ogórek Korniszony w Zalewie )
0,018 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,028 Kg Cukier Biały
0,082 Litr Olej
0,047 Litr Zalewa z Ogórków Korniszonych / сок з огірків корнішона

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,108 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,076 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 13/12/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Kapustę poszatkować, włożyć do chłodni,
- Zalewe z korniszonów odlać i zachować - będzie potrzebna,
- Korniszona poszatkować na szatkownicy na słupki,
- Marchew zetrzeć na tarce buraczanej.
Składniki przechowywać w chłodni.

Przygotowanie:
1. Wymieszać kapustę, marchew, korniszona.
2. wymieszać olej z przyprawami.
3. wymieszać wszystkie składniki.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100kg     

Wydawanie na Kantynie:    
- 1 porcja = 0,100kg

Czas Przygotowania:
- 22/2/2017 Sylwia 626p 1:30h