0,700 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 0,875 Kg Kapusta Biała ) 0,100 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 0,125 Kg Marchew) 0,100 Kg Ogórek Korniszony Słupki / огірок корнішон слупки (surowiec: 0,185 Kg Ogórek Korniszony w Zalewie ) 0,018 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,028 Kg Cukier Biały 0,082 Litr Olej 0,047 Litr Zalewa z Ogórków Korniszonych / сок з огірків корнішона Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,108 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,076 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 13/12/2016 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Kapustę poszatkować, włożyć do chłodni, - Zalewe z korniszonów odlać i zachować - będzie potrzebna, - Korniszona poszatkować na szatkownicy na słupki, - Marchew zetrzeć na tarce buraczanej. Składniki przechowywać w chłodni. Przygotowanie: 1. Wymieszać kapustę, marchew, korniszona. 2. wymieszać olej z przyprawami. 3. wymieszać wszystkie składniki. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,100kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,100kg Czas Przygotowania: - 22/2/2017 Sylwia 626p 1:30h