5,500 Kg Kapusta Kiszona Surowa Krojona / капуста квашана сера пошаткована (surowiec: 11,050 Kg Kapusta Kiszona) 0,375 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,416 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,050 Kg Mąka Pszenna 0,080 Kg Podgardle wędzone 0,002 Kg Liść Laurowy 0,005 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,050 Kg Sól 0,010 Kg Kminek 0,005 Kg Ziele Angielskie 1,815 Litr Woda 0,027 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,013 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,015 Kg Papryka Chilli w Proszku 0,104 Litr Olej 0,017 Kg Czosnek Granulowany 0,242 Litr Przyprawa typu Magi Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,111 kgPrzybliżona Waga Całości (75 Porcji): 8,308 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 21/2/2017 1 dzień wcześniej: Kapustę wypłukać z kwasu, jeżeli jest konieczność powtórz czynność. Dzień wydania: 1. Na patelni podsmażyć cebulę na oleju. 2. Dodać kapustę, chilli, liść laurowy. 3. Zalać wodą. 4. Mąkę zesmażyć na patelni na złoty kolor dodać paprykę w proszku. 5. Dodać zesmażoną mąkę do kapusty. Dusić. Wydawanie z Kuchni: - 1 porjca = 0,100kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porjca = 0,100kg Czas Przygotowania: - 25/1/2017 Ruslan 560p 2:15h - 21/2/2017 Sylwia 601p 1:20h - 21/03/2017 Rusłan 690p 1:55h -26/5/2017 Halina 120p 0:40h Zmiany: - 19/3/2017 Paweł kiszona -> kiszona surowa krojona, -10% - 30/3/2017 Ola kiszona +10% bo brakowało do porcji Zmiana 2018-05-08: Cebula Biała Surowa Kostka +213%,Woda +294%,Czosnek Granulowany dodane Zmiana 2019-05-20: Pieprz Czarny Mielony -76%,Woda -68%,Papryka Słodka w Proszku +113%,Papryka Chilli w Proszku +134%,Olej -48%,Czosnek Granulowany -70%,Przyprawa typu Magi Promocja dodane