Kotlet Mielony 2025-12-06 05:07:29

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-05-03  
User
Administrator Potraw



Ingredients
9 Kg  Łopatka Wieprzowa Bez Kości  /  лопатка свиняча   
3 Kg (waga juz namoczonej w wodzie) Bułka Tarta
0,277 Kg Mąka Pszenna
1,108 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 1,385 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,052 Kg Sól
0,010 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,094 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,032 Kg Czosnek Granulowany
1,108 Kg (do obtaczania) Bułka Tarta
1,108 Litr (do smażenia) Frytura

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,144 kg
Przybliżona Waga Całości (110 Porcji): 15,789 kg

Directions
Uwaga, proszę podać ilość dodanej wody

PRZEPIS SPRAWDZONY 22/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej 
1. Łopatkę wieprzową wypłukać i zmielić na .....
2. Cebulę zesmażyć na oleju
3. Dodać wodę.
45 Wszystkie składniki wymieszać,
6. Formować kotlety 0,150kg, każdy ważyć z osobna,
7. Obtaczamy w bułce i smażymy we fryturze
8. Kotlet po upieczeniu ma mieć ....

Dzień wydania:
1. Kotlety wkładamy do pieca na "R", 170C, 10 min
2. Po upieczeniu sprawdzić czy nie są surowe

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 1 szt

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 1 szt

Zmiany:
- 16/2/2017 - Rusłan, porcja -20% bo zostawało

Czas przygotowania:
-27/2/2017 3 osoby 2:15h, grzanie i wydawanie Halinka 1h


Zmiana 2017-05-23: Bułka Tarta -36%