9 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча 3 Kg (waga juz namoczonej w wodzie) Bułka Tarta 0,277 Kg Mąka Pszenna 1,108 Kg Cebula Zwykła (surowiec: 1,385 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,052 Kg Sól 0,010 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,094 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,032 Kg Czosnek Granulowany 1,108 Kg (do obtaczania) Bułka Tarta 1,108 Litr (do smażenia) Frytura Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,144 kgPrzybliżona Waga Całości (110 Porcji): 15,789 kg
Uwaga, proszę podać ilość dodanej wody PRZEPIS SPRAWDZONY 22/1/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej 1. Łopatkę wieprzową wypłukać i zmielić na ..... 2. Cebulę zesmażyć na oleju 3. Dodać wodę. 45 Wszystkie składniki wymieszać, 6. Formować kotlety 0,150kg, każdy ważyć z osobna, 7. Obtaczamy w bułce i smażymy we fryturze 8. Kotlet po upieczeniu ma mieć .... Dzień wydania: 1. Kotlety wkładamy do pieca na "R", 170C, 10 min 2. Po upieczeniu sprawdzić czy nie są surowe Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 1 szt Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 1 szt Zmiany: - 16/2/2017 - Rusłan, porcja -20% bo zostawało Czas przygotowania: -27/2/2017 3 osoby 2:15h, grzanie i wydawanie Halinka 1h Zmiana 2017-05-23: Bułka Tarta -36%