Buraki na Ciepło 2025-12-06 03:34:00

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-01-30  
User
Administrator Potraw



Ingredients
49,325 Kg ( gotować w occie, soli, cukrze Buraki Ugotowane Wiórki Grube  (surowiec: 54,750 Kg Burak Surowy Okrągły) 
3 Litr Świet
0,800 Kg Mąka Pszenna
0,488 Kg do gotowania buraków Cukier Biały
0,580 Kg do gotowania buraków Sól
0,047 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,500 Litr do gotowania buraków Ocet
1,683 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 1,868 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
3 Litr Woda
2,032 Kg Margaryna / маргарин
0,242 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,966 Litr Woda

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,110 kg
Przybliżona Waga Całości (570 Porcji): 62,662 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 8/3/2017

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Buraki ugotować, wystudzić obrać i poszatkować na oczkach buraczanych

Gotowanie:
1. Cebulę zesmażyć na margarynie,
2. Buraki wsypać na rozgrzaną patelnię
3. Z margaryny i mąki zrobić jasna zasmażkę, dodać śmietany.
4. Zalać buraki. 
5. Doprawić do smaku.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,100kg, 

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,100kg, 
- podajemy na ciepło.

Czas Przygotowania:
- 8/3/2017 Sylwia 625p 1:10h

Zmiana 2018-01-30: Buraki Ugotowane Wiórki Grube +7%,Margaryna dodane
Zmiana 2018-04-24: Sól +45%,Przyprawa typu Vegeta Promocja dodane
Zmiana 2018-04-24: Woda dodane